Day: July 28, 2018

Kalaja e Novobërdës që u mbijetoi tri perandorive

Në mes të rrafshit të Kosovës dhe Anamoravës, shtrihet komuna e Novobërdës, në brendësinë e të cilës gjendet mesjeta, e skalitur në gurët e kishave, xhamive dhe në muret e kalave. Nga gjetjet arkeologjike dhe dokumentet, ky vendbanim daton të…

“Kulmi i Serbisë” Gazetari serb keqpërdor vizitën turistike, bën artikull fyes për shqiptarët, në Majën e Gjeravicës

Gazetari ynë në krye të Gjeravicës për herë të parë që nga agresioni i NATO-s. Rrugët që terroristët kishin kaluar u bënë shtigje turistike, shkruan Novosti në artikullin në fjalë. “Novosti në kulmin e Serbisë”, foto në të cilën shfaqet…

Flet Sokol Prendi,dëshmitari shqiptar që ndihmoi grekët në tmerrin e zjarrit…

Ishim pak të frikësuar s’kishim parë ndonjëherë atë zjarr. Morëm pasaportat e çdo gjë që mund të merrnim lehtësisht. Pasi shpëtuam familjarisht u kthyem të shikonim shtëpinë, edhe me pak ujë ndihmuam kë mundëm… Të shumtë kanë qenë shqiptarët që…

Kthehet vizita në Shkodër një shekulli pas…

Përposë simbolikës, ky udhëtim duhet të shërbejë edhe si një kërkesë e drejtuar tërthorazi pushtetit në Shqipëri e në Mal të zi që të krijojnë një linjë ujore që do të bashkojë dy vendeet fqinje!Ndër fatlumët që qenë pjesë e…

Turizmi i viteve të ’80-ta në vendin tonë/Turistët britanikë në Shqipërinë

Përshtypjet personale: Shqipëria dhe frika nga “agjentët e fshehur” mes turistëve Kjo guidë është hartuar nga një britanik që s’ka qëllim as të kritikojë e as të mbështesë. Është shkruar me një mendje të pavarur, nga një që dëshiron të…

Ilirët mbrojtësit e tokës, qiellit dhe diellit.Ata kishin perendit…

 Ilirët besonin në zotin e Diellit që ishte mbi gjithçka dhe pastaj në atë të erës, të detit, të pyllit etj.Ilirët kanë qenë një popull që besimin në zot e kishin mbi gjithçka, besimi në zotët e tyre sigurisht… Perënditë…

Nuk guxon të ketë ndryshim kufinjsh/Ky është Plani amerikan (VIDEO)

Dokumenti i cili është vetëm këshillues për Administratën Amerikane sjellë detaje pikante. Aty tregohet se Presidenti i Serbisë ka përmendur si ide finale të pajtimit, shkëmbimin e territoreve. Serbia kohë pas kohe e rindez debatin për marrjen e një pjese…

Në vitin 1714, sipas dokumentave, kisha në Kalanë e Ulqinit ishte katolike, pohon ish ministri i Malit të Zi

Ish ministri Tomoviq ka shuar gjitha dyshimet se kuj i përket kisha në Kalanë e Ulqinit duke thene:“Ne vitin 1714 që kur ka dokumenta që kjo Kishë egziston, në Kalanë e Ulqinit, ka qenë kishe katolike! Të vetmit katolik në…