Day: October 18, 2018

Ju njoftojme se ne Medvegje edhe neser behet deponimi i nenshkrimeve per zgjedhjen e Keshillit Nacional

Ne Medvegje edhe neser behet deponimi i nenshkrimeve per zgjedhjen e Keshillit Nacional Ju njoftojme qe edhe neser me daten 19.10.2018 behet deponimi i nenshkrimeve per zgjedhjen e Këshillit Nacional. Bartes i listes eshte biznismeni Muharrem Salihu Lista ojq.AFEDS.- Muharrem…

Shqiptarët që fituan në zgjedhjet belge festojnë fitoren me “shqiponjë”

Në zgjedhjet lokale belge, mandate këshilltarësh kanë fituar edhe disa kandidatë shqiptarë. Në mesin e tyre janë edhe katër kandidatë të Partisë Socialiste belge, të cilët kanë festuar fitoren në një restorant me pronarë shqiptar në komunën Schaerbeekut të Brukselit,…

Gjuhëtari italian: Dodona ishte tempull ilir jo grek

Glotologu italian, Guliano Bonfante, është një nga emrat e përveçëm të gjuhësisë indoevropiane. Megjithëse i damkosur shpesh si pan-ilirist, rrymë mendimi në shkencën e historisë dhe gjuhësisë që i gjente ilirët në përmasa kontinentale, Bonfante bënte zbërthime gjuhësore që provonin…

URIME KOSOVË! Kuvendi voton PRO për USHTRINË E KOSOVËS

Kuvedni i Kosovës, ka raportuar PRO për Projektligjin për FSK-në në Ushtri të Kosovës, raporton Gazeta NewBorn. Në sallë ishin 101 deputetë të cilët votuan të gjithë PRO. Rendi i ditës: 1. Koha për deklarime jashtë rendit të ditës, 2….

STIPE MESIQ :EVROPA ËSHTË KOMPLETUAR ME PAVARËSINË E KOSOVËS.

Stipe Mesiq ish-president kroat ,një nga miqtë më të mirë të Kosovës dhe shqiptarëve në tërësi është përfshirë në diskutimet për kufijt në mes të Kosovës dhe Serbisë dhe idesë për ndrrimin e tyre. Sipas tij, një ide e tillë mund…

HARTA E PËRHAPJES SË SHQIPTARËVE NË TURQI

Kjo është harta e vendbanimeve shqiptare ne Turqi,të cilët kanë emigruar në këtë shtet pas viteve 1920 nga Kosova,Ilirida dhe  Çameria. Konsiderohet se në Turqi mund të jenë së paku 1.3 deri në 3.5 milion shqiptarë, që përbën 0.5 deri…