Day: October 24, 2018

Ambasadori amerikan në Serbi: Kosova është shtet sovran

Ambasadori i SHBA-së në Beograd, Kyle Scott, komentoi deklaratën e tij se Kosova është një shtet që shkaktoi reagime në Serbi. Ai u tha sot gazetarëve në Beograd se ky është një qëndrim i mirënjohur i SHBA-së dhe se nuk…

Vjen një lajm i mirë për Grupin e Kumanovës, me gjasë po afrohet lirimi i tyre!?

Pas një kohe të gjatë, si duket po vjen një lajm i mirë për pjesëtarët e Grupit të Kumanovës. Më 29 nëntor është caktuar seanca e parë gjyqësore në Gjykatën e Apelit për pjesëtarët e këtij grupi. Rasti hapet në…

Trojet reale të Shqipërisë sipas historianëve dhe njerëzve të shquar me famë botërore

Isuf Bajrami Autorë të ndryshëm dhe specialistë të gjeografisë kanë shpjeguar me të dhënat e tyre për madhësinë e trojeve shqiptare. Sami Frashëri thoshte se “Shqipëria ka një sipërfaqe prej 70000 km katërorë”. Studiuesi francez L.Uelavitch thotë se “madhësia e…

Zbulohet qyteti i humbur ilir, 2500 vjeçar!

“NË FAKT ASKUSH NUK E KA EKSPLORUAR MALIN MË PARË, KJO ËSHTË NJË MISTER!” Arkeologët britanik pohojnë se kanë zbuluar një qytet 2500-vjeçar, të cilësuar nga ata si ‘qyteti i humbur’ në Greqi, që sipas tyre paraqet një nga zbulimet…