Day: January 2, 2019

Jakup Ferri figurë e rëndësishme historike e shtyrë në harresë

Nga – Hamit Shala Historia e kombit shqiptar është e lashtë dhe e lavdishme. Kjo histori është përplot figura të ndritshme të cilat kanë dhënë çdo gjë për një ideal të vetëm të shenjtë: lirinë dhe pavarësinë e kombit shqiptar….

Illyricum Sacrum vepër enciklopedike me 5500 faqe/Vëllimi i parë fillon vitin 1751,me urdhër të Papa Klemendit XI – Albanit, kurse përfundon më 1909

Illyricum Sacrum është një vepër enciklopedike me 5500 faqe, e ndarë në nëntë vëllime.Illyricum Sacrum përmban gjithashtu harta, skica dhe ilustrime të shumta për të parët tanë, të cilat nuk gjenden askund veç në këtë vepër të madhe.Vëllimi i parë…

Sulmet anti-semite ndaj meje në Kosovë, një shpjegim personal,shprehet Max Brym…

Nëse bazohemi në faqen e Facebook’ut “Albanien Real Facts” (“Shqipëria Fakte Real”), unë jam “ideolog hebre bolshevik shefi” i “lëvizjes për vetëvendosje”  në Kosovë. Kjo faqe, që udhëhiqet nga njerëz të PDK-ja, gjegjësisht nga personeli i shërbimit sekret SHIK (shefa…

Thenie te bukura nga personalitetet e huaj per origjinen e Shqiptareve

Më poshtë po ju sjellim 24 thënie nga personalitete të ndryshme, lidhur me origjinën dhe vlerat e shqiptarëve. 1- Maurico Druon, sekretar i Akademisë frënge: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia. dhe gjyshërit e shqiptarëve merrnin pjesë…

Katana – Agim Ramadani, ishte njëri ndër hartuesit e planit për thyerjen e kufirit shqiptaro-shqiptar

Pas thyerjes së këtij kufiri, në pjesën e Kosovës, te vendi i quajtur Zharret, ai ra heroikisht- duke mos vdekur kurrë. Njihej me nofkën Katana. Llogaritet si një nga heronjtë më të njohur të historisë së re shqiptare.Heroi la pas vetes…

Më pushuan nga puna, objektet ilire më thanë t’i bëja helene,shpjegon Arkeologu

– Nuk ka pranuar të shënojë në kartela përkatësi helene për objektet arkeologjike ilire dhe është pushuar nga puna. Ky është pretendimi që ngre në një prononcim për “Gazeta Shqiptare”, arkeologu sarandjot Halil Shabani. Autor i më shumë se dhjetë…

Perandorët dhe strategët ilirë të Romës

Shumë është folur për të paraardhësit shqiptarë, sidomos për ndikimin e tyre në perandorinë e madhe romake. Më poshtë mund të gjeni një përmbledhje të sundimtarëve të kësaj perandorie ndikimi i së cilës vërehet edhe në ditët e sodit. Gai…