Day: March 13, 2019

Kosova anëtarësohet në organizatën e njohur për Ruajtjen e Natyrës dhe Resurseve Natyrore (IUCN)

Një lajm i mirë për kosovarët vjen nga Zvicra. Republika e Kosovës është anëtarësuar si shtet anëtar në Unionin Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës dhe Resurseve Natyrore (IUCN), selia e së cilës ndodhet në Gland të Konfederatës Zvicerane. Procesi i…

PSE E DUA DARDANINË ? E DUA , SEPSE KËSHTU MË KANË MËSUAR.

  E dua Dardaninë sepse ësht historia e jonë mijëra vjeqare. “Dardanët dhe mbretëria e tyre paraqesin strumbullarin e të gjitha zhvillimeve më të rëndësishme historike të lashtësisë “- kështu e thotë Jusuf Buxhovi . E dua Dardaninë , tani…

54 vite nga vdekja e Fan Nolit

  Sot bëhen 53 vjet nga vdekja e Fan Stilian Nolit. Regjimi zogist i rikthyer me të ashtuquajturën Fitoren e Legalitetit më 24 dhjetor të vitit 1924, e dënoi atë me vdekje në mungesë. Programi i tij me njëzet pika…

Fshatrat dhe qytetet e pasura me Ari në Kosovë!

Miniera e Artanës (ish-Novobërda), është më e pasura sa i përket arit. Llogaritet se në këtë minierë ka resurse të arit deri në 2 mijë e 700 kilogramë. Në Strategjinë minerare të Kosovës janë paraqitur të dhëna për pasurinë nëntokësore…

Dëshmia e rrallë/Libri i autorit serb në vitin 1877: Si i dëbuam dhe asgjësuam shqiptarët nga Nishi (PJESA 1)

Shkrimtari dhe përkthyesi nga Suedia, anëtar i Kreyesisë së  Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi XI Albani”, Suedi dhe nënkryetar i saj, Hamit Gurguri, këto ditë nga gjuha serbe në gjuhën shqipe ka përkthyer librin e autorit serb…

“Laguna e Karavastasë”, MedWet: Udhëtoni brenda vetë jetës!

Laguna e Karavastasë është pjesë e rëndësishme e projekteve të iniciativës “MedWet”. Kjo është një iniciativë që bashkon 27 shtete të Mesdheut për të mbrojtur zonat ligatinore. Në faqen zyrtare “MedWet” i ka kushtuar një reportazh të detajuar Lagunës së…

Organizimi ushtarak shqiptar në prag të ardhjes së Wied-it

  Në prag të ardhjes së Wied-it në Shqipëri, siç u theksua edhe më sipër, vetëm qeveria e Vlorës kishte një forcë ushtarake, me një ministri lufte si edhe një shtab madhor që drejtonte ushtrinë, e cila gjithsesi ishte në…

Studimi i gegëve nga Carleton Coon: Portretet e viganëve të Shqipërisë së Veriut

Fotografitë e rralla të 1929-1930, realizuar në malësitë e veriut të Shqipërisë nga antropologu amerikan, botuar në 1950 në librin “Malësia e viganëve: studim racor dhe kulturor i fiseve të malësisë së Shqipërisë së Veriut…”! Raca e shqiptarëve kishte karakteristika…

Kosova, atraksion turizmi me bukuri të rralla natyrore!

​Kosova ka shënuar rënie të vizitorëve në tre mujorin e parë të këtij viti. Kjo konstatohet nga të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës, sipas së cilës, kapaciteti hotelier në Kosovë është shfrytëzuar vetëm 8. 9 për qind, që…

9 nga 25 vendet e mrekullueshme që duhet t’i vizitoni kur jeni në Shqipëri!

Këto janë 25 vendet më të bukura për t’u vizituar gjatë qëndrimit në Shqipëri.Nëse po kërkoni vende interesante për t’i vizituar në Shqipëri atëherë jeni në faqen e duhur. Çdo ditë, më shumë turist nga e gjith bota po e…

Page 1 of 2