Day: March 16, 2019

Qytetari nga Podujeva nis iniciativën për ta paditur Serbinë në Strasburg, lidhur me helmimet e vitit 1990

Ishte 20 marsi i vitit 1990, kur në qytetin e Podujevës Serbia hodhi helme toksike në shkollat e këtij qyteti, nga të cilat u helmuan qindra nxënës dhe profesorë, por edhe qytetarë të tjerë. Më 20 mars bëhen 29 vite…

FBI trajnon inspektorët e Policisë së Kosovës

Është përmbyllur dje në objektin e Akademisë së Kosovës për Siguri Publike (AKSP) në Vushtrri trajnimi pesë ditor i realizuar nga ICITAP-i amerikan ku morën pjesë 25 punonjës të IPK-së. Ky trajnim është vazhdimësi e përkrahjes së IPK-së nga ICITAP-i…

Sot shënohet 18 vjetori i fillimit të luftës në Maqedoni

18 vjet më parë, më 16 mars 2001, në Maqedoni kërciti pushka dhe kjo ndodhi dy vjet pasi lufta kishte përfunduar në Kosovë. Për shkak të gjendjes së vështirë në të cilën jetonin shqiptarët në Maqedoni, ishte themeluar një tjetër…

Vëllezrit Jakupi falin truallin për ndërtimin e shkollës në Komunën e Sarajit

Po realizohet edhe një premtim i kahmotshëm i kryetarit Bexheti, ndërtimi i shkollës fillore periferike Ibe Palikuqa në fshatin Paniçar. Kryetari Bexheti takoi Abdulla dhe Ekrem Jakupi nga fshati Paniçar i komunës së Sarajit, ky takim u realizua për një…

Ambasada e SHBA-së, “shuplakë” të fortë opozitës në Shqipëri

Ambasada e SHBA-së në Shqipëri i ka dhënë “shuplakë” të fortë opozitës së këtij vendi, kur deklaron se Qeveria dhe Parlamenti aktual i Shqipërisë janë legjitimë dhe të njohura ndërkombëtarisht. Në mesditën e së premtes, kur kishin mbetur edhe 24…