Ati Aleksander nga Argjentina uron në njëzet vjetorin e Çlirimit të Kosovës: Lavdi Jetës dhe Veprës së Agim Ramadanin, Komandant “Katanës”

Fotografia e Alejandro Greco

Njëzet vjetori i Çlirimit të Kosovës: Lavdi Jetës dhe Veprës së Agim Ramadanin, Komandant “Katanën”, “Feniksin”(3 Maj 1966 Zhegër të Gjilanit – 11 Prill 1999 Rrasa e Zogut, Betejës së Koshares): Piktor, Shkrimtar, Epror ushtarsk, Komandant në UÇK, Hero i Kombit!!! Krenar me Ty, Komandant, Krenar me Gjakun tone te Paster Arberor!!! Përkujtojmë sot, në 20º vjetorin e rënjes heroike së Komandant Agim Ramadanin, i Madhë, për të mos vdekur kurrë!!! I paharruar qofte kujtimi per te!!! Lavdi Përjetë!!! Lavdi, dhe qofte kujtimi gjithmon i fresket per te gjithe Deshmoret dhe Martiret e Lirise dhe të Kombit!!!

Gjaku i tyre është Liria qe ju jetoni!!! Ti përkujtojmë me mall shoket e luftës të cilët nuk janë me ne në këtë kohë, Popull perkujtoni Dëshmorët ndihmoni Familjet, e tyre Shume Respekt Familjet e Dëshmorë!!! Do ti përkujtojmë cdoherë sepse Karavani i Shenjtë, i Dëshmorëve te Kombit është mbi 2200: Lavdi Përjetë!!! Gjaku nuk bëhet ujë!!! Rroftë gjithe Martirëve dhe Herojte Shqiptarë Kosovës e Kombit tone qe u Sakrifikuan per Lirine e Drejtesine e Kombit tone!!! Rroftë Liria, dhe Rroftë Dardania Sacra!!! Gjaku i tyre u bë rrugërrëfyes për Altarin e Lirisë!!! Rroftë Kombi Shqiptare!!!

Në Lavdinë e Kombit tonë Shqiptar përgjithmonë!!! Rroftë Kosovës ërgjithmonë!!! Në Lavdinë e Kombit tonë Shqiptar përgjithmonë!!! Rroftë gjithe Herojte e Kombit tone qe u Sakrifikuan per Lirine e Drejtesine e Kombit tone!!! Rroftë Kombi Shqiptar jetë e përmot për të gjithë Patriotët e vërtetë të pa lodhur!!! Une jam krenar per ty, Flamuri Kuq e Zi me i bukur ne bote!!! Rrnoft krejt Shqiptarija – Pelazgo – Illyrian nje nga shtetet me te vjetra nket planet dhe askush smund te na hup faren!!! Ne jete te jeteve, Rroftë Shqipëria dhe ata qe e duan ate!!! Rroftë Shqipëria Etnike!!! Shpirti i Arbrit nuk vdes kurrë!!!

I Liris se Iliris!!! Autoctonus!!! Të gjithë bashkë Vëllezër e Motra deri në përmbushjen e detyrës Tonë të Shenjte!!! Rruga është e mundishme por shpërblimi edhe më i madhë, së Bashku nuk do të humbasim kurrë!!! Populli i Bashkuar kurrë nuk do të mposhtet!!! Zoti te Bekofte Ty dhe cdo Bir Arbrori!!! Zoti e Bekofte Kosovës!!! Zoti e Bekofte Shqipërinë dhe Shqiptarët!!! Shërbëtor i përulur i Zot dhe Shqipërisë,

Imzot +Aleksander I Shqipatrëve, Kryepeshkop – Bir I Shqiponjë