Day: April 15, 2019

ELENA KOCAQI PËR “LUFTËN E TROJËS”: HISTORIA ËSHTË MANIPULUAR, MBI 6 MLN GREKË JANË ME ORIGJINË SHQIPTARE!

Historiania Elena Kocaqi boton librin “Lufta e Trojës”. Sipas saj, të gjitha këto çështje kanë të bëjnë me historinë e vjetër të Shqipërisë, prandaj është e nevojshme që të rishikohen burimet antike. Studiuesja shton se mbi 6 mln grekë janë…

Ambasada amerikane u reagon zyrtarëve serbë që po i mohojnë mizoritë e luftës

Njëzet vjetori i masakrave në Kosovë është përcjellë me deklarata politike. Në Serbi duke u mohuar krimet nga udhëheqësit e shtetit, dhe në Kosovë duke kritikuar heshtjen e ndërkombëtarëve ndaj këtij mohim. Ambasada amerikane, përmes një deklarate, thotë se mohimi…

ARBËRESHËT KËRKOJNË TË ANËTARËSOHEN NË UNESCO

Arbëreshët gjithë jetën e tyre kanë njohur dy atdhe, por mbi çdo gjë qëndron dashuria për Shqipërinë ndaj dhe janë treguar shumë “fanatik” në ruajtjen e vlerave kulturore dhe shpirtërore të tyre. Shumë prej nesh i njohin ata si shqiptarët…

VIZITOJENI SHQIPËRINË MENJËHERË !

  Shqipëria është një thesar i nënvlerësuar në Ballkan. Shumica e njerëzve vërtet nuk dinë shumë në lidhje me këtë vend të jashtëzakonshëm, madje më e keqja, kanë një imagjinatë të gabuar ne mendjen e tyre, shkruan blogerja e njohur…

Shqiptari në Bujanoc bllokon shfaqjen e filmit ruso-serb me përmbajtje antishqiptare

Edhe pse ishte propozuar nga Produksioni kinematografik i Beogradit që në Shtëpinë e Kulturës në Bujanoc të shfaqet filmi Ruso-Serb “KUFIRI BALLKANIK” i cili ka përmbajtje të urrejtjes mes popujsh, drejtori i këtij institucioni kultuorë Jetmir Ismaili nuk ka lejuar…

Ibrahim Biçakçiu, Kryeministri që komunistët e kthyen në pastrues të banjave të Elbasanit.

“Kishte përfunduar studimet në dy fakultete në Vjenë, për Akademinë Tregtare të Vjenës në Agronomi, si dhe fakultetin e Shkencave Politike. Zotëronte katër gjuhë të huaja, gjermanisht, italisht, turqisht, anglisht. Ishte biri i atdhetarit të shquar, Aqif Pashë Biçakçiut, kryetar…

Manastiri  me  histori iliro-shqiptare, nga Leka i Madh deri te Milton Manaqi.

Figurat që mbajtën gjallë Manastirin  Nga – Reshat Nexhipi Sqarim i shkurtër Me siguri, ndonjë nga lexuesit që nuk i përcjell me kujdes shkrimet e mia, lidhur me historinë e Manastirit, do thotë: ,,E po ky njeri, na plasi me…

Kjo shqiptare është gruaja më e bukur në botë!

Panteoni i bukurisë femrore të shekullit XX nxori në pah disa gra të bukura që asnjë shekull pasardhës nuk ka për ta zbehur bukurinë e tyre Ato janë bërë simbol i bukurisë femërore dhe emrat e tyre qëndrojnë më lart…