List e gjat e komandantve dhe ushtarve të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare të vrarë pas lufte në Maqedoninë e Veriut (Foto)

Image result for Komandantët dhe ushtarët e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare të vrarë pas lufte në Maqedoninë e Veriut (Foto)

Luftëtarët vdesin në luftë, por në Maqedoni ndodh ndryshe. Një pjesë e tyre janë vrarë pas mbarimit të saj.

Rasti më i fundit ndodhi pasditen e djeshme në Kumanovë, ku pas një përplasje me armë mbeti i vdekur Xhemail Rexhepi, i njohur ndryshe si Komandant Shqiponja.

Por nuk mungojnë as rastet e tjera. Vrasjet më të famshme, edhe për shkak të situatave se si kanë ndodhur, janë ato tëKomandat Telit dhe KomandatKushtrimit, Harun Aliu.

I pari u vra pabesisht në Gazi Babë, disa ditë pas mbarimit të luftës dhe pak ditë para nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit, ndërsa i dyti në një pritë të mirëorganizuar.

Por nuk duhet harruar edhe ngjarja e 9 dhe 10 majit në Lagjen e Trimave në Kumanovë, ku humbën jetën 10 ish pjesëtarë të UÇK-së.

Në fotogalerinë e mësipërme Portali Albeu ju sjell komandantët që janë vrarë paslufte. /albeu.com/

Xhemail Rexhepi (Komandant Shqiponja) – Kumanovë, 23 korrik 2015

Nuri Mazari – (Komandant Struga) – 11 Korrik 2005

Isa Lika (Komandant Iliri) – 2006

Ridvan Neziri – 9 Korrik 2003

Harun Aliu (Komandant Kushtrimi) – 12 maj 2010, në afërsi të fshatit Radushë të Shkupit

Shaban Zenuni – 12 maj 2010, në afërsi të fshatit Radushë teë Shkupit

Xhafer Shala – 12 maj 2010, në afërsi të fshatit Radushë teë Shkupit

Qemajl Fejzullahu – 12 maj 2010, në afërsi të fshatit Radushë teë Shkupit

Lefter Goxhaj (Komandant Teli) (Gazi Babë, 7 Gusht 2001)

Pajtim Roçi (Gazi Babë, 7 Gusht 2001)

Ndriçim Koxhaj (Gazi Babë, 7 Gusht 2001)

Adem Hasani (Gazi Babë, 7 Gusht 2001)

Arben Bajrami (Gazi Babë, 7 Gusht 2001)

Abaz Beqiri (Gazi Babë, 7 Gusht 2001)

Beg Rizaj (Komandant Begu) – Kumanovë, 9-10 maj 2015

Mirsad Ndrecaj (Komandant Nato) – Kumanovë, 9-10 maj 2015

Xhafer Zymberi – Kumanovë, 9-10 maj 2015

Hysen Rashiti – Kumanovë, 9-10 maj 2015

Valon Kabashi – Kumanovë, 9-10 maj 2015

Fatlum Vishesella – Kumanovë, 9-10 maj 2015

Nusret Kaloshi – Kumanovë, 9-10 maj 2015

Samit Kastrioti – Kumanovë, 9-10 maj 2015

Turgaj Gashi – Kumanovë, 9-10 maj 2015