Day: June 21, 2019

Pikepamje te pergjithshme dhe ide te perfaqesuesve kryesore te Rilindjes Kombtare.

 Rilindja Kombetare Shqiptare 1. Pikepamje te pergjithshme dhe ide te Rilindjes. Perfaqesuesit kryesore. 2. Ne fillimin e shekullit XIX, perpjekjet kulturore te popullit shqiptar paten nje zhivillimte ri cilesor qe u quajt Rilindje. Idete kryesore lidheshin me ndikimin e Revoluconit Francez(1789-1794),…

KUJDES: Sërbia kurdis planin për ”katastrofë humanitare” në veri të Kosovës

Personat e angazhuar për misionet negative të Beogradit ne veri të Kosovës, përgjegjësit për një organizim të tillë janë Radosh Petroviq, Goran Vllashkoviq, Bojan Jakshiq – Cojo, Sllavisha Staniq, Radulle Steviq etj etj… Dyqane të boshatisura ku nuk gjenden as…

Sonte do të këndojë për shqiptarët në Butrintit Carla Bruni

Carla Bruni do të këndoj për ju Ditën e Festës së Muzikës, në teatrin e vjetër të Butrintit në orën 21:00 dhe shpresoj që do të jeni atje… Në Ditën e Festës së Muzikës, kantautorja dhe modelja e njohur, Carla…

Feja e pellazgëve ishte natyralizmi, perënditë e tyre ishin personifikime të forcave të natyrës.

Apoloni ishtemishërim i dritës vezulluese të qiellit të pellazgëve të ndryshëm të lashtësisë, i bukurisë së natyrës të këtyre viseve pellazge dhe njëkohësisht i përparësive të inteligjencës dhe të ndjenjave të holla të elementit pellazg. Apolloni është hyjnia i mëshirës,…

Kalaja Ilire e Qytetit antik Oeneum në Tetovë

Dëmtimin më të madh kjo kështjellë e pësoi gjatë ndërtimit të kalasë së re të qytetit të Tetovës në periudhën e sundimit Osman, për ndërtimin e së cilës u morrën blloqet e mermerit nga muret e kësaj kështjelle… Kështjella ilire…