Day: June 30, 2019

Hoxha nga Shkupi lutet mbi Flamurin shqiptar,dhe jo mbi simbolet Arabo-Mesapotamike

Pak hoxhallarë arrijnë të dallojnë përkatësinë e tyre para Zotit, identitetin e tyre të plotë. Një shfaqje të tillë të identitetit të tij të plotë, para publikut dhe vetë Zotit, e ka bërë intelektuali Timi Shkupi, një intelektual i arsimuar…

Zbulohet fshati Ilir – ALBANA, që admirohej nga Skënderbeu

Gjatë një vizite rasti  një monumenti historik në Cividale të Italisë, aty në oborrin e muzeut hasëm në një hartë të rajonit (2 m. x 4 m.) ku na ra në sy mbishkrimi me shkonja të mëdha  – A L…

Në televizionin serb,Harta e Kosovës hallakat Serbinë!(FOTO)

  Federata Ndërkombëtare e Basketbollit e ka pranuar Kosovën në vitin 2015, prandaj nuk është çudi që krahina jugore nuk përfshihet në hartën e Serbisë… Primitivizmi serb nuk ka kufij. Mendësia e ultë e tyre nuk ka as shërim dhe…

Flavius Belisarius, gjenerali ilir që ëndërroi ribashkimin e perandorive të Romës dhe Bizantit

Me të marrë detyrën e konsullit, Belisari zbarkoi në Itali në krye të 7200 kalorësve e 300 këmbësorëve dhe brenda një kohe shumë të shkurtër ai pushtoi Siçilinë. Flavius Belisarius, nga familja e varfër ilire ai bëhet gjenerali më i…

SHQIPTARËT U LUFTUAN NDËRSA SERBËT FITUAN TË DREJTA NGA OSMANËT/NGA JAHJA DRANÇOLLI

Edhe sot katedralja e ndërtuar në shekullin e XIV prej gjermanëve, dubrovnikasve dhe katolikëve vendor të Novobërdës nga serbët quhet kishë ortodokse… Historiani Jahja Drançolli, në emisionin “Personale” me Krenare Vokshi-Shala në RTV Dukagjini, ka thënë se serbet fituan të…