Day: July 10, 2019

Zbulimi i stell-ave në Peqan të Suharekës ka mahnitur të gjithë…

Në fshatin Peqan të komunës së Suharekës është zbuluar një artefakt i quajtur stellë, i cili pasqyron një civilizim të lartë të periudhës romake në Kosovë. Sipas vlerësimeve të eskpertëve duke u bazuar në shikimin preliminar, kjo stellë duhet t’i…

Ilirët janë popull i lashtë, shqipja më e vjetër se latinishtja,shkruan historiani grek Dhimitri Bethanis(VIDEO)

Ilirët janë të lashtë dhe gjuha shqipe është më e vjetër se latinishtja, por ai sajon disa ura komunikimi, kur komenton alfabetin… Në shumë raste faktet e dokumentuara rreth shqiptarëve ndër shekuj janë lexuar subjektivisht nga historianët grekë. Edhe pse…

Pasardhësi i Skënderbeut tregon jetën e familjes në Itali

Kush është Loris Castriota Skanderbegh, familja e të cilit rrjedh nga djali i heroit kombëtar. Një takim i rastit mes dy gazetarëve këto ditë ka zbuluar se një nga pasardhësit e Gjergj Kastriotit-Skënderbeut jeton dhe punon në Foggia të Puljes,…