Gjetjet arkeologjike dëshmojnë që palestinezët nuk janë vendas në tokën e Izraelit,Shkruan ne Twitter Benjamin Netanjahu

 “Një studim i ri i ADN-së i nxjerrë nga një vend i lashtë filistinas në qytetin izraelit të Ashkelonit konfirmon atë që dimë nga Bibla, se origjina e Filistineve është në Evropën Jugore” duke cituar kështu një hulumtim të lëshuar këtë javë nga ekspedita Leon Levy, ku u zbulua se populli i lashtë i cili është i njohur nga Bibla për konfliktin e gjatë me izraelitët, në fakt përfshin popull imigrant të këtij regjioni, të ardhur në këtë vend rreth 12 shekuj para lindjes së Krishtit,Të dielën, Netanjahu shkroi në Twitter.

Për 30 vjet ne kemi gërmuar në Ashkelon, duke zbuluar Kananejtë, filistinët e hershëm dhe filistinët e vonë- dhe tani mund të fillojmë të kuptojmë historinë që tregojnë këto eshtra “, tha Daniel M. Master, drejtor i ekspeditës së Leon Levy në Ashkelon.

Sipas librit të Jozueut, toka e Filistinëve ishte në Levantin jugperëndimor të përbërë nga pesë qytet-shtete të Gazës, Ashkelonit, Ashdodit, Ekronit dhe Gathit, nga Vadi Gaza në jug e deri në lumin Yarkon në veri. Më vonë, i gjithë ky shtet u quajt Palestinë nga Grekët.

” Lidhja e Palestinezëve me tokën e Izraelit nuk është asgjë në krahasim me lidhjen 4000 vjecare që populli izraelit që ka me këtë vend,” konkludoj Netanjahu./fmimages.net/

 

Benjamin Netanyahu

@netanyahu

A new study of DNA recovered from an ancient Philistine site in the Israeli city of Ashkelon confirms what we know from the Bible – that the origin of the Philistines is in southern Europe. https://www.sciencemag.org/news/2019/07/biblical-philistines-archenemies-ancient-israelites-hailed-europe-dna-reveals 

Biblical Philistines—archenemies of ancient Israelites—hailed from Europe, DNA reveals

3000-year-old infant burials identify the much-maligned Philistines and shore up legends of Bronze Age migration

sciencemag.org

Benjamin Netanyahu

@netanyahu

The Bible mentions a place called Caphtor, which is probably modern-day Crete. There’s no connection between the ancient Philistines & the modern Palestinians, whose ancestors came from the Arabian Peninsula to the Land of Israel thousands of years later. https://www.nationalgeographic.com/culture/2019/07/ancient-dna-reveal-philistine-origins/