Day: July 25, 2019

Ju jepet nënshtetësia italiane e nderit 5 shqiptarëve,në falemnderim për heroizmin e treguar në shpëtimin e qytetarve italian… (FOTO LAJM)

Pas gjestit të tyre, pa të cilin Giorgia sot nuk do të kishte jetuar, kosovarët Laurat Hoti, Florim Bytyci, Burim Kuci, Ilir Lekaj e Lulzim Bytyci u larguan në heshtje pa pretenduar as falenderime e nderime Pesë emigrantë kosovarë Laurat…

Athina fliste shqip para 138 vjetësh, kërkonte bashkimin e trojeve shqiptare (Foto)

Dikur në Greqi flitej më shumë gjuha shqipe. Kështu pretendohet së paku nga shumë historianë… Në Greqi dikur botohej gazeta ‘Zëri i Shqipërisë”! Ky numër i kësaj gazete (i postuar më poshtë si foto), është botuar 138 vjet më parë…

6 Qytete ilire te pa zbuluara në Shqipëri

Në trojet e Shqipërisë, ku ne kemi shumë enigma, p.sh., të dini ju se sa shumë është shkruar për një qytet ilir, i cili ka pasur dhe një llojn sigle, i quajtur Damastian, të cilit i njihen monedhat, i njihen…