Day: August 6, 2019

Ja çfarë shkruhej për shqiptarët në kronikat bizantine të 1038-ës…

 George, i etur për gjak, nisi një kryengritje në pjesën italiane të perandorisë, ku ndodheshin ushtarë Bizantinë dhe Shqiptarë, të cilët u ofenduan se perandori kishte shfaqur mungesë respekti… Michael Attaleiates ishte një avokat dhe historian bizantin, i cili u…

Patriotët që u bënë gazetarë dhe themeluan shtypin e lirë,100 vjet më parë!

Gazetën e përgëzon në numrin e parë me një shkrim edhe Aleksandër Xhuvani. Kjo është e para gazetë që ka nxjerrë edhe një shtojcë letrare. Ndër bashkëpunëtorët e saj kanë qenë Xhuvani, Matraxhiu, Th. Floqi, Simon Shuteriqi etj… Elbasani ka…