Day: August 8, 2019

Po ndodh shkombëtarizimi i Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë

  Statuti i ri është kopsitur, në mënyrë që titulli i autoqefalisë mund të tërhiqet lehtë, nëse kryepeshkopët e ardhshëm ngrenë krye… Helenizimi i KOASh-it ishte një projekt shumë i kushtueshëm, por dhe shumë i suksesshëm, madje me pasoja historike…

Kur do t’i paguajë Greqia dëmshpërblimet Shqipërisë?

…të njohin gjenocidin e bandave andarte dhe ato zerviste kundrejt popullsisë së pafajshme shqiptare, si asaj në Jugun e Shqipërisë dhe asaj që ndodhej nën aneksimin grek, në vitet 1913-1914; 1924-1927, 1930-1934, 1944-1945, popullsi që nuk kanë qenë pjesëmarrëse në…

KUSH PO TENTON TË VJEDHË GURIN ME VLERË TË MADHE ARKEOLOGJIKE ME PIKTOGRAME TË GJETUR NË XHUXHE TË MIRDITËS?

Trojet shqiptare janë të stërmbushura me pasuri të dhënash arkeologjike të cilat tregojnë para-dhe historinë e lashtë të banorëve vendas.Ajo pasuri jo që është trajtuar në mënyrë adekuate por ajo shpesh është dëmtuar ,por edhe grabitur nga përfitues dhe grabitçar…

Odysea-Odiseu-Ulisi-Udhësi, me plis apo qeleshe…

Odysea-Odisea-Odiseu-Ulisi, me plis apo qeleshe… nga libri “Erzählungen aus den alten Welt für die Jugend”, vepra 1, nga Karl Friedrich Becker (1777-1806).