Day: August 25, 2019

Zbulohet shpella ku u fsheh për 14 muaj prifti Dom Nikollë Gazulli nga komunistët (video)

Dom Nikoll Gazulli ishte një intelektual i madh, studiues e specialist në albanologji dhe bashkëpunëtor i ngushtë në ruajtjen e gjuhës shqipe me Dom Gjergj Fishtën dhe Dom Ndre Mjeden. Në janar të vitit 1945, Dom Nikollë Gazulli, asokohe famullitar…

Hapet shkolla shqipe në Libofshë më 25 gusht 1908, e para në Myzeqe.

Nxenesit mesonin gjuhe shqipe, aritmetike, historine e Shqiperise, ne vecanti ate te Skenderbeut. Nje rendesi te vecante kishte mesimi i vjershave patriotike te Naimit, Pashko Vasos etj etj. Libofsha ka qene epiqendra e Myzeqese per levizjen politike dhe luften per…

Çamët dhe Çamëria, meraku i madh i vëllezërve Frashëri

Rilindësit tanë dikur prishën pasurinë për të bërë Shqipërinë, shtetin shqiptar të pavarur dhe s’pyetën për çifligjet e tyre. “E kush e bëri Morenë (Greqinë)?! Gjithë shqiptarë qenë! S’ish’ shqiptar Marko Suli? (Marko Boçari), Xhavela e Mjauli?! Shqiptar, bir shqiptari!,…

Shfaqet me plis në kokë Ambasadori i SHBA-ve…

Philip Kosnett është një përkrahës i madh i pavarësisë së Kosovës dhe arritjes së një marrëveshje Kosovë-Serbi, duke parë edhe thirrjet e tij që të arrihet kjo marrëveshje që të normalizohen marrëdhëniet mes dy vendeve… Ambasadori i Shteteve të Bashkuara…