Day: September 3, 2019

Shqipria surpriza e Mesdheut,turizmi malor shqiptar

  Një shekull më parë shkrimtarja britanike e famshme, Edit Durham, ra në dashuri me këtë vend malor. Ajo shkroi edhe një libër në vitin 1909. Më në fund Shqipëria mund të krenohet edhe me turizmin malor, me ato zona…

Kur Lasakarina Bubulina e pohoi me gojën e saj se është shqiptare…

Akademikja e njohur Elena Gjika, e njohur si Dora d’Istria rrëfen se ajo është në fakt një shqiptare dhe kjo pohohet me krenari edhe nga vetë Laskarina.Heroina e madhe  e Revulucionit Grek, Laskarina Bubulina, një komandante detare greke dhe ruse…