Day: September 9, 2019

Dokumenti sekret i vitit 1946: “Po pushkatojmë nga nji në çdo fshat, që t’i frikësojmë”

Dokumenti i 25 tetorit 1946: Pushkatuam një pronar në Breg të Matës, një bajraktar në Koplik, një kapadai në Bushat e Gur të Zi, një bajraktar në Pukë, një tjetër në Dukagjin, një kryetar Këshilli në Mirditë pse gënjeu… Dorëzimi…

SHQIPËRIA ME BREGDETIN E SAJ TË MAHNITSHËM DHE NJË KULTURË SA TË BUKUR, PO AQ EDHE TË PASUR

 Ndërkohë që Ballkani është bërë tashmë një destinacion turistik i njohur, që rivalizon destinacionet tradicionale turistike evropiane, kishte ardhur koha e duhur që edhe Shqipëria të zinte vendin e saj të nderit midis simotrave ballkanike, me bregdetin e saj të…

SHQIPËRIA MIRËPRET STËRVITJEN USHTARAKE TË NATO-S

Ajo do zgjase  nga sot deri në 16 shtator, gjatë së cilës trupa nga 10 vende do të stërviten në Bizë. Lajmi u bë i ditur nga ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka sipas së cilës stërvitja në fjalë do të…