Day: September 11, 2019

Koloneli që planifikoi bombardimin e Serbisë, në vitin 1999 mund të bëhet këshilltar i Trumpit për Sigurinë Kombëtare

Presidenti amerikan Donald Trump është në kërkim të një këshilltari të ri, të Sigurisë Kombëtare të katërtin në mandatin e tij, pasi shkarkoi John Bolton të martën. Edhe pse zavendësi i Boltonit, Charles Cuperman, është bërë ushtrues i detyrës së…

Shqiptarët 300 vjet në Ukrainë, sa pak dihet për ta!

Shqiptarët e Ukrainës flasin në masën 70% shqip dhe pjesën tjetër e plotësojnë me fjalët ruse”. Në dokumentar nënvizohet domosdoshmëria e ndërhyrjes së qeverisë shqiptare në mënyrë që identiteti i shqiptarëve të Ukrainës të mos shuhet… Flasin toskërishten e vjetër,…

Diokleciani ishte ushtari ilir që u bë nga Perandorët më të mëdhenj të Romës!

Më 1 maj të vitit 305 Diokleciani (nga fisi ilir i Diokles) dhe Maksimiliani (dhe ky po ilir) tërhiqen nga postet e perandorit romak, duke ia lënë perandorinë Konstantius Chlorus – babai i Konstandinit të Madh dhe themelues i dinastisë…

1997 në vijën e frontit në Kosovë, 2019 me kombëtaren e Kosovës!

Gazetari i ITV Sport, Gabriel Clarke ka postuar një foto të kameramanit Chris James në periudha të ndryshme, duke treguar njëherësh ndryshimin e madh që ka pësuar Kosova. Ai ka publikuar në Tëitter një foto të Jamesit duke marrë imazhe…