Day: September 14, 2019

“Nuk kërkojmë autonomi, por pavarësi”. Intervista ekskluzive e Ismail Qemalit në Vjenë (1912)

Gazeta franceze, “Journal des Débats Politiques et Littéraires”, ka botuar të martën e 26 nëntorit 1912, në ballinë, intervistën e Ismail Qemalit, zhvilluar në Vjenë me gazetarin me inicialet M.P. Udhëheqësi shqiptar ka folur asokohe për gabimet e rënda qeverisëse…

Po arrijmë në zonën e banesave ilire shprehen Arkeologet,Gërmime në historinë e Durrësit…

Nëntoka e Durrësit vazhdon të joshë arkeologët me pasuritë e shumta të saj. Këto ditë, një grup arkeologësh shqiptaro-francezë kanë nisur gërmimet pranë Forumit Bizantin, një monument i trashëgimisë sonë kulturore që daton në shekujt V-VI. Arkeologët po kryejnë studime…

Pllaka E Meshes Në Izrael Dhe Shkrimi Anonim I Elbasanit, Janë Shkruar Me Alfabet Pellazg!Gjuha Shqipe U Shkrua Para Mijëra Viteve!

Mbishkrimi në Pllaka (stela) e Meshës ishte konsideruar, nga disa studiues të Torah, si teksti më i rëndësishëm i shkruar për hebrenjtë që nga shekulli I 9 pes. “Shqiptarët janë të vetmit që kanë ruajtur gjuhën e tyre të vjetër pellazgjike…