Day: September 15, 2019

Në Sanxhak heqin nga mbiemrat prapashtesat “iq” dhe “viq”…

Kreu i Këshillit Kombëtar Boshnjak në mandatin teknik, Esad Xhuxheviq ka paralajmëruar se pjesëtarët e popullit boshnjak do të heqin nga mbiemrat e tyre prapashtesat “iq” dhe “viq”. Xhuxheviq tha për gazetën lokale të Sanxhakut se boshnjakëve këto prapashtesa iu…

Nga truri te gjaku, 17 arsye pse duhet të hamë arra çdo dit! “Ushqimi i mbretërve”

Arrat sigurojnë një nivel jashtëzakonisht të lartë të vitaminës E në formën e gamma-tocopherol. Sidomos për shëndetin kardiovaskular tek meshkujt… Arrat kanë një kanë një histori të gjatë mijëravjeçare dhe kanë qenë ushqimi i mbretërve në Persinë e lashtë. Ato…