Sivjet bahen 330 vjet prej kur ka ndrrue jete ne Prishtine, Imzot Pjeter Bogdani, Ipeshkv i Prishtines!

Fotografia e Feja E Shqiptarit  Eshte Europa

Sivjet bahen 330 vjet prej kur, diten e Shen’kollit ka ndrrue jete ne Prishtine, Imzot Pjeter Bogdani, Ipeshkv i Prishtines dhe krejt Kosoves. Ati i letërsisë shqipe.

Ka vdeke prej mortajes, ne kulmin e luftes austriako-turke. Ka vdeke ne Prishtinen e shliruar,atehere.

E kanë vorrosë në pjesën e vjetër të qytetit, ku sipas nipit te tij Gjonit ska ndejte gjat’, pasi i ra mortaja,perandoria osmane pas ripushtimit te Prishtines ia ka nxjerr trupin prej vorri dhe ia ka lane qenve të rrugve.

Varri i tij ka qenë në oborr të kishës e cila u shndërrua në Xhamia e Sulltan Mehmet pushtuesit.

/Feja E Shqiptarit Eshte Europa/