Day: October 22, 2019

Si u braktis Apolonia, qyteti antik me 60 000 banorë

      Apolonia është qyteti antik në Shqipëri ndër më të mëdhenjtë në pellgun e Adriatikut dhe më i përmenduri ndër 30 qytetet e tjera, me të njëjtin emër, të kohës antike.Është themeluar rreth fillimit të shek të IV…

Mediat amerikane shkruajn për Albin Kurtin…

“Kur avionët e NATO-s bombarduan forcat serbe 20 vjet më parë për t’i dëbuar ata nga Kosova, Albin Kurti u paketua në një autobus të kuq me të burgosur të tjerë politikë për t’u përdorur si një mburojë njerëzore. Ai…

Vdiq në Manhattan të New York-ut,SHBA,autori i shquar me origjinë arbëreshe, Nick Tosches-Toska!

Si autor, ai ishte i fiksuar pas talenteve që nuk kishin arritur dot të bëheshin të famshëm. Jo më kot, libri i tij i parë që u botua në 1977, “Country”, përqendrohej në historinë e këngëtarëve të muzikës kantri që…