Day: October 30, 2019

Lajm i mirë nga Kroacia, në Osijek do të hapet shkolla e mesme në gjuhën shqipe

Në qytetin Osijek dhe në rrethinën e tij funksionojnë disa shkolla fillore në gjuhën shqipe. Janë këto vatra arsimore në të cilat ruhet identiteti kulturor dhe kombëtar i fëmijëve të bashkëkombësve tanë që jetojnë dhe punojnë atje. Mirëpo së shpejti…

Fshati ilir Albana, në kufi mes Italisë dhe Sllovenisë!

Emri i fshatit Albana flet më së miri për origjinën e këtij fshati. Përveç kësaj, edhe të parët tanë, stërgjyshërit, na kanë treguar se ky fshat, në kohërat e mëhershme i takonte ilirëve”. Fshati Albana shtrihet në pjesën e Prepottos,…

Vlera jonë kombëtare,“Vallja e Tropojës” pritet të njihet nga UNESCO

“Vallja e Tropojës” është një vlerë kombëtare e jona, që pritet të njihet si trashëgimi botërore nga Unesco. Hakaj tregoi se prej kohësh ai bashkë me koreografë të tjerë kanë përgatitur një dosje me të gjitha materialet e nevojshme dhe…

Serbia denoncohet publikisht në New York.Përdhunimet janë krime lufte!

Nëse Serbia nuk dëgjon atëherë të ndërhyjë komuniteti ndërkombëtar për ta ndëshkuar, kështu shprehet Mark Gjonaj… Komunitetet shqiptare, boshnjake e kroate u mblodhën në Manhattan, për të demonstruar përballë Konsullatës së Serbisë, për të kërkuar drejtësi për fushatën e përdhunimeve…